Ilkant

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
(Ohjattu sivulta Käyttäjä:Ilkant)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kotipaikka Lappeenranta
Yhteystiedot E-Mail: ilpo@iki.fi
              GSM: +358 50 5476454
Muukätkötiedot

Piilotetut kätköt

Löydetyt kätköt

Muut tilastot

Arvioidut GC-kätköt (Ei arviota, 1, , 2, , 3, , 4, , 5)

Piilotetut GC-kätköt

FTF:t

Tavatut kätköilijät

Lähetetyt ja löydetyt FITB:t


Kuva

Ilpo

Tarinani

Kätköilyinnostus alkoi jo vuosi pari sitten. Yritin löytää lähistöllä sijaitsevia kätköjä. Paikan löytämisestä kartan kanssa ei ollut hyötyä. En uskaltanut työntää kättäni metriä syvemmälle käärmeiden yms. petojen takia. Kätköily jäi sitten uinumaan webbisivujen seuraamistasolle.

Nyt kätköily on taas alkanut kiinnostaa. Huhtikuun 17. päivänä vuonna 2006 sain käyttööni Garmin eTrex -paikantimen pc-kaapeleineen. Asetukset olivat säädetty muuhun käyttöön.. Siitä syystä ensimmäinen koemielessä tehty kätkön haku ei onnistunut. Paikka osoitti suoraan talorykelmän betonilaattapihaan. Lokakuussa 2008 ostin uuden Garmin eTrex H -paikantimen. Se on muuten ihan samanlainen kuin aiempi, mutta siinä on dgps- ja WAAS-valmius sekä herkempi vastaanotin. Herkemmän vastaanottimen toiminnan huomaa parhaiten liikkuvassa mobiililaitteessa kuten bussissa. Aiemmin navigaattori saattoi näyttää vielä noin 40 km/h nopeutta kun bussi oli jo pysähtynyt pysäkille. Uudempi on yhteydessä satelliitteihin noin kerran sekunnissa, joten se seuraa tarkemmin gps:n sijaintia ja liikettä.

Kätköilyn ohella gps:n kanssa käytettävät tietokoneohjelmat ja varsinkin linuxin sellaiset kiinnostavat.

Kätköni

Olen tehnyt kätköjä periaatteella, että ne ovat helposti löydettäviä ja suhteellisen helppoja. Osa kätköistäni on helppoja talvella, mutta kesällä vaatii apuvälineitä tai rohkeutta.

Linkkejä

GPSBabel-vinkkejä - GPSBabel on myös linuxissa toimiva gps-laitetteen käsittelyyn tarkoitettu ohjelma.

GPS Manager - Tällä linux-ohjelmalla olen saanut siirrettyä koordinaatteja eTrexiin ja päinvastoin. Ei kuitenkaan toimi kovin jouhevasti ja epätarkkuutta on koordinaateissa.