Lokikirja

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lokikirja (engl. Logbook) on kätkössä oleva vieraskirja. Lokikirja voi olla kirja, vihko tai pelkkä paperi. Tarkoitus on, että kätkön löytäjä kirjaa siihen käyntinsä kätköllä. Kirjauksessa voi olla vähimmillään päivämäärä ja löytäjän nimimerkki. Jos tilaa on enemmän (kirja tai vihko), voi kirjoittaa mitä mieleen tulee; kellonaika, säätila, mielipiteet kätköstä ja kätköpaikasta, sattumukset kätköä etsiessä ym.

Usein lokikirjaa säilytetään kätköpurkissa omassa pussissaan, jottei se kostuisi. Yleensä kynää tai muuta kovaa esinettä ei kannata laittaa samaan pussiin, sillä se ennemmin kuin myöhemmin puhkoo pussin.

Pienimmissä kätköissä (mikro) lokikirjana voi toimia paperiliuska, joka on usein kääritty rullalle. Kun löydät kätkön, kirjaa käyntisi tähän lokikirjaan mahdollisimman selvästi. Mikäli kirja alkaa täyttyä, on tästä syytä mainita kätkön tekijälle kätkön sivulle tehtävän kirjauksen (loggauksen) yhteydessä tai suoraan sähköpostilla. Käsittele lokikirjaa kuin vieraskirjaa – se on kätkön omistajalle arvokas muisto.

Katso myös