Suomalainen kätkötiedote

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Onneksi olkoon, löysit geokätkön!

Tämä kätkö kuuluu Geocaching-nimiseen maailmanlaajuiseen peliin, jossa pelaajat etsivät kätköjä GPS-laitteiden avulla. Pelissä pelaaja piilottaa vastaavan aarteen kuin tämä geokätkö ja kertoo muille pelaajille sen koordinaatit. Koordinaattien perusteella muut pelaajat voivat paikallistaa rasian.

Jos kätkössä on vaihtotavaroita ja haluat ottaa niistä jonkin, tulee sinun laittaa myös jotakin tilalle. Kätköön ei saa kuitenkaan laittaa mitään laitonta eikä vaarallista ja käynti kätköllä tulee kirjata sieltä löytyvään lokikirjaan.

HUOM! JOS LÖYSIT TÄMÄN KÄTKÖN VAHINGOSSA

Liity ihmeessä mukaan peliin! Toivomme kuitenkin, että noudatat näitä ohjeita:

  1. Älä tuhoa äläkä siirrä kätkörasiaa tai sen sisältöä.
  2. Kirjaa käyntisi lokikirjaan ja jos haluat, voit vaihtaa itsellesi jonkin kätkössä olevista esineistä.

Jos suinkin mahdollista, käy alla olevassa nettiosoittessa kertomassa että löysit kätkön. Geokätköily on avoin harrastus kaikille joilla on GPS-laite ja reilusti seikkailumieltä. Peliin kuuluvia kätköjä on tuhansia ympäri maailmaa. Jos haluat lisätietoja harrastuksesta surffaa siis osoitteeseen:

http://www.geocache.fi/ tai http://geowiki.fi/

Jos tämä kätkö on yksityisalueella ja toivot että se poistettaisiin, ota meihin yhteyttä kätkön omistajan kautta. Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa ja siirrämme kätkön mielellämme.