Ero sivun ”N800” versioiden välillä

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(palautellaan)
(1280)
Rivi 2: Rivi 2:
  
  
== Laiteominaisuudet ==
+
http://wetpixel.com/forums/index.php?showuser=28540 Megan Fox Nude
 
 
Laitteen tarkka näyttö (800 x 480 pistettä) tekee siitä soveliaan karttojen esittämiseen sekä kätkökuvausten lukemiseen. Toisaalta laitteen pieni koko ja keveys tekevät siitä helposti mukana kuljettavan. Kokemuksen perusteella laitteen akku kestää aktiivikäyttöä (gps-paikannin ja puhelin kytkettynä bluetoothin kautta, karttanäyttö päällä) noin 5 tuntia. Kartoilla on helppo navigoida kosketusnäytön ansiosta. Laitteessa ei ole sisäänrakennettuna gps-ominaisuuksia, mutta bluetooth-yhteyden avulla siihen voi kytkeä ulkoisen bluetooth-paikantimen. Bluetoothin ja matkapuhelimen datayhteyden kautta voi lisäksi samanaikaisesti olla kytkeytyneenä Internettiin, mistä voi hakea karttoja ja kätkökuvauksia tai tehdä loggauksia. Myös wlan-yhteydet ovat käytettävissä. Laite ei ole mitenkään iskun- tai vedenkestävä, mikä luonnollisesti rajoittaa sen käyttöä vaativissa olosuhteissa. Laitteen käyttöjärjestelmänä on Linux. Laite sisältää 2 kappaletta SD-muistikorttipaikkoja, joten esim. kartta-aineistoa tai kätkökuvauksia saa runsaasti mukaan (virallisesti 2 x 2 Gt = 4 Gt, mutta isommatkin muistikortit saattavat toimia). Laitteen sisäänrakennetulla kameralla voi hätätapauksessa ottaa kuvia kätköpaikoilta.
 
  
 
== Ohjelmistot ==
 
== Ohjelmistot ==

Versio 13. lokakuuta 2009 kello 13.52

Tälle sivu käsittelee Nokia N800[1] Internet Tabletin käyttöä kätköilyssä. Ohjeet ovat suurelta osin sovellettavissa myös vanhempaan Nokia 770:aan.


http://wetpixel.com/forums/index.php?showuser=28540 Megan Fox Nude

Ohjelmistot

Maemo Mapper

Maemo Mapper[2] on Internet Tabletille tehty ilmainen, open source, karttaohjelma. Ohjelman voi asentaa laitteen sovellustenhallintasovelluksella. Maemo Mapper osaa hakea on-line tarpeen mukaan eri mittakaavoissa esim. googlen katukarttoja tai satelliittikuvia, jotka tallentuvat myöhempää tarvetta varten muistikortille. Karttoja voi hakea myös etukäteen halutuilta alueilta. Kun laitteeseen on kytketty bluetooth gps-paikannin, ohjelma näyttää sen hetkisen sijainnin kartalla. Karttojen keskitys tapahtuu automaattisesti. Ohjelman POI (points of interest) tietokantaan voi lisätä esim. kätköjä, jotka sitten näkyvät kartapohjalla neliöinä. Ohjelmaan voi myös syöttää määränpään koordinaatit, jonka jälkeen ohjelma piirtää teitä pitkin reittiviivan kohteeseen (tähän toimintoon tarvitaan Internet-yhteys).

Geocaching.com:in kätköjen sijaintitietojen siirto Pocket Queryistä Maemo Mapperiin ei ole aivan suoraviivaista. Tässä on kuvattu yksi tapa tehdä muunnos Linux-tietokonetta käyttäen. Aluksi asenna sqlite3 ja gpsbabel-ohjelmat (toimivuus testattu versiolla 1.1.3) elleivät ne jo ole asennettuina. Lataa Linux-koneelle convertGC2mmapper skripti tästä[3] ja tyylitiedosto gpsbabeliin tästä [4]. Lisää Maemo Mapperin POI tietokantaan Maemo Mapperilla uusi luokka, esim Katkot. Voit myös ladata valmiin tietokannan tästä [5]. Tässä kätköt ovat ryhmässä 12, mikä on oletuksena myös convertGC2mmapper skripteissä. Siirrä tietokanta linux tietokoneelle. Tarkista, että polut ja tiedostojen nimet ovat convertGC2mmapper skriptissä oikein. Tämän jälkeen vain suoritat skriptin. Skriptin viimeisellä rivillä kätkötietokanta kopioidaan www-palvelinhakemistoon, josta voit hakea sen helposti Internet Tablettiin esim. wget-ohjelmalla (asennettavissa N800 sovellustenhallinnasta, mutta käyttö edellyttää lisäksi terminaalin asennuksen). Vaihtehtoisesti voit kommentoida rivin pois ja kopioida tiedoston muistikortille muistikortinlukijaa tai USB-kaapelia käyttäen. Toimintoa voi automatisoida lisää konfiguroimalla Linux-koneen hakemaan PocketQuery / gpx-tiedostot automaattisesti postipalvelimelta esim. fetchmail ohjelmalla ja tämän jälkeen ajamaan convertGC2mmapper skriptin. Näin käytössä on aina tuoreimmat kätkölistat. Linux-kone, jossa kätkökanta muodostetaan voi olla N800 tai muu Linux-kone. Rvk ylläpitää Gpsbabelin N800-pakettia ja se on saatavissa tästä [6].

Opera Nettiselain

Kätkökuvausten lukeminen onnistuu mainiosti hyvän näytön ansiosta laitteeseen esiasennetulla Opera-selaimella. Ennen reissua Pocket Queryn gpx-tiedoston voi muuntaa esim GSAK-ohjelmalla html-muotoon, jolloin ei ole riippuvainen 2g/3g/wlan-verkon toimivuudesta. Kätkökuvauksiin kannattaa kuitenkin GSAK:ssa liittää linkki kätkön geocaching.fi sivulle, josta voi tarvittaessa lukea esim. kaikki loggaukset. Tämähän onnistuu valitsemalla "html export sivulta" optio "Include current details link at top of page". Lisäksi kannattaa lisätä linkki karttapaikan topografisiin karttoihin lisäämällä GSAK:n "Options/Html/Custom URLs kohtaan" rivi "!Kansalaisen Karttapaikka=http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/koordinaattihaku.html?y=%lat&x=%lon&srsName=LATLON%3Aetrs" Käytön helpottamiseksi kannattaa myöskin lisätä GSAK:n luoma index.html Opera-selaimen suosikkeihin, jolloin kätkökuvaukset saa auki parilla kynän napautuksella.

FBReader

Pocket Queryn mukaan voi ottaa vaihtoehtona olevan prc. e-book tiedoston. Asentamalla Maemon sivujen kautta FBReader nimisen e-book lukuohjelman N800/770:n voi tätä prc-formaattissa olevaa kätkökuvausinformaatiota mukavasti lukea. Tekstin muoto kannattaa muuttaa unicode muotoon, jolloin myös skandinaaviset aakkoset näkyvät oikein. Luettava e-book muotoinen aineisto on selkeä lukuista laitteen suuren näytön ansioista. Tekstiä voi lukea laitteen ollessa joko vaaka- tai pystyasennossa. Kuvauksissa näkyvät viisi vimeistä loggausta. Additional hintsit tulevat kuvausten perään liitteenä. Kätkökuvausten kuvat eivät näy. Erilaisia kätköjen lajittelu toimintoja ei ohjelmalla voi tehdä, mutta sanahaut onnistuvat. Käytettävyys on etenkin matkakäytössä hyvä, koska muita ohjelmia tietojen siirtoon ei tarvita. N800/770:lla haetaan prc-tiedosto sähköpostista ja tallennetaan N800/770:n FBreaderin käyttöön määritettyyn Ebook kansioon. Avataan FBreadissä tämä Ebook kansio ja kuvaustiedosto on valmiina listalla. PQ:t kannattaakin asettaa tulevaksi pakkaamattomina. Jos haluaa käyttää pakkausta niin N800 ja 770:n tarvitaan lisäksi zip-purkuohjelma.