Kokoluokitukset

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Versio hetkellä 14. marraskuuta 2005 kello 14.33 – tehnyt Liimes (keskustelu | muokkaukset) (siirto)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kätköjen kokoluokitukset

Tämä luettelo kätkörasioiden kokoluokituksista perustuu pitkälti Geocaching.comin tarjoamaan luokitukseen, mutta sitä on yritetty soveltaa paremmin Suomen olosuhteisiin sopivaksi. Multikätköissä luokitusta sovelletaan yleensä vain lopulliseen kätkörasiaan.

Mikro

Mikro (engl. micro) on pienin kokoluokitus. Mikroja ovat kaikki pienimmät rasiat, joihin ei tyypillisesti mahdu muuta kuin lokikirja, kätköseloste ja kynä. Mikrot ovat usein liian pieniä travelbugeille. Tavallisin mikrorasia on normaali filmipurkki. Noin 1 dl vetoiset ja sitä pienemmät lasketaan yleensä mikroiksi.

Pieni

Pieni (engl. small) on pienehkö kätkörasia, johon ei mahdu suuria vaihtotavaroita tai suurempia travelbugeja. Tyyppillisiä pieniä ovat parin desin vetoiset lasipurkit ja pienet pakasterasiat. Noin puolen litran vetoiset ja sitä pienemmät voi laskea pieniksi.

Normaali

Normaali (engl. regular) on tavallinen kätkörasia, johon mahtuvat melkein kaikki travebugit ja yleensä vaihtotavaroitakin. Kaikki alle viiden litran vetoiset rasiat aina vajaaseen litraan asti voi laskea normaalikokoisiksi.

Iso

Iso (engl. large) on suurin kokoluokitus. Suuria rasioita on Suomessa harvakseltaan lähinnä juuri siksi, että niitä on vaikea piilottaa huomaamattomasti. Isoksi voitaneen laskea kaikki yli viiden litran purkit, mutta joidenkin mielestä vasta 15-litrainen säiliö oikeuttaa merkitsemään kätkön isoksi.