Tapahtumakätkö

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
(Ohjattu sivulta Event)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tapahtumakätkö (engl. Event cache) eli eventti on kätköilyyn liittyvä oheistoiminto, jossa kätköilijät saapuvat ennaltamäärättyyn aikaan tiettyyn pisteeseen tapaamaan muita kätköilijöitä. Tapahtumakätkön läheinen sukulainen on siivoustapahtuma eli CITO.

Eventtien ohjelma

Eventtien ohjelmaa ei ole tiukasti määritelty, joten Suomessakin on nähty monenlaisia tapahtumia. Tyypillisesti tapahtuma kuitenkin sisältää ainakin eväiden syöntiä ja travelbugien vaihtelua. Eventin aikana piilotetaan usein yksi tai useampia jälkeläiskätköjä.

Rajoituksia Geocaching.comissa

Geocaching.comin suosituksen mukaan tapahtumakätkö pitää olla listattuna vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa. Tämä ei kuitenkaan ole ehdoton edellytys, varsinkin jos ajankohta on muuten ollut jo yleisessä tiedossa. Suositus on kuitenkin tehty kätköilijöiden vaatimuksesta, jotta itse kukin ehtii sovittaa tapahtuman kalenteriinsa. Lisäksi tapahtumalla pitäisi olla muu päämäärä kuin koota kätköilijöitä yhteen vieraalle paikkakunnalle etsimään kätköjä. Tämä päämäärä on toteutunut eri tapahtumissa vaihtelevasti.

Menneitä eventtejä

Linkit