Karttapaikka

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Karttapaikka (kansalaisen karttapaikka) on Maanmittauslaitoksen karttasivusto, joka tarjoaa 1:16000 kartan lähes koko Suomen alueelta. Kultakin geocaching.comin kätkösivulta on suora linkki karttapaikkaan. Joudut kuitenkin syöttämään kätkön lopulliset koordinaatit käsin mikäli kätkö ei ole suoraan annetussa pisteessä (esimerkiksi multikätkö tai mysteerikätkö).

Koordinaattimuoto

WGS-84-koordinaatit syötetään Karttapaikkaan helpoiten seuraavassa muodossa:

60,11.230

tai

60d11.230

missä kokonaiset asteet annetaan ennen pilkkua ja minuuttiosa desimaalilukuna pilkun jälkeen. WGS-84-koordinaatteja syötettäessä on kohtaan "Koordinaatisto" valittava arvo "EUREF-FIN maantieteelliset".

Koordinaatistomuunnokset

Karttapaikka toimii myös koordinaatistomuunnoksissa eri järjestelmien välillä. Sivuston tarkin kartta-aineisto on KKJ-kaistojen mukaisessa projektiossa ja kyseiset koordinaatit näkyvät oletuksena sivun oikeassa yläkulmassa. Voit muuntaa valitun pisteen koordinaatit eri muotoihin valitsemalla valikosta vaihtoehdon Muunna ja painamalla Muunna-painiketta. WGS-84-yhteensopivat koordinaatit voit lukea avautuvan popup-ikkunan riviltä "EUREF-FIN maantieteelliset".

Linkit