Logot

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
(Ohjattu sivulta Logo)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Geokätköilyharrastuksen yhteydessä esiintyy monia logoja ja tässä artikkelissa kerrotaan näiden logojen käytöstä sekä käyttörajoituksista.

Groundspeakin Geocaching-logo

Groundspeakin lanseeraama Geocaching-logo on ehkä parhaiten tunnettu ja sitä käytetään usein koko harrastusta kuvaavana. Logoon liittyy kuitenkin tiukat käyttörajoitukset ja sitä ei saa käyttää kaupallisilla sivustoilla. Ei-kaupallisessa tarkoituksessa logoa saa käyttää, mutta sivustolla, jossa se esiintyy täytyy esittää seuraava tavaramerkkilauseke:

The Groundspeak Geocaching Logo is a trademark of Groundspeak, Inc.
Used with permission.


Avoin Geocaching-logo (Leathermanin muunnelma)

Avoin Geocaching-logo syntyi vuonna 2002 järjestetyn kilpailun tuloksena. Avoimelle logolle oli selvästi tarvetta kun Groundspeaking logon käyttö on tiukasti rajattua ja logo edustaa vain yhtä kätkösivustoa eli Geocaching.comia. Kilpailussa parhaiten menestyneet kaksi logoehdotusta nostettiin muiden yläpuolelle "virallisiksi" avoimiksi logoiksi. Nämä logot nimettiin niiden suunnittelijoiden mukaan Leathermanin muunnelmaksi (engl. Leatherman variant) ja Gustafin muunnelmaksi (engl. Gustaf variant). Leathermanin muunnelma on yleisemmin käytössä kuin Gustafin vastaava, mutta molemmilla on omat käyttötarkoituksensa.

Avointa logoa saa käyttää ja muokata rajoituksetta mihin tahansa käyttötarkoitukseen.

Linkit