EGNOS

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Versio hetkellä 13. joulukuuta 2006 kello 13.19 – tehnyt Suurnesu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay System) on geostationäärisen satelliitin lähettämiin korjaussignaaleihin perustuva eurooppalainen GPS- ja GLONASS-signaalien differentiaalikorjausjärjestelmä. Se muodostaa ensimmäisen askeleen eurooppalaisessa satelliittipaikannusjärjestelmässä. Toinen askel on Galileo.

Koska päiväntasaajan yläpuolella olevien geostationääristen satelliittien näkyvyys maanpinnalla on Suomessa varsin heikko, ei geokätköilyssä EGNOS-järjestelmästä ole juurikaan hyötyä. Myöskään kaikki GNSS-vastaanottimet eivät osaa vastaanottaa korjaustietoa.

Vastaavia SBAS eli (Satellite Based Augmentation System)-järjestelmiä ovat MSAS Japanissa ja WAAS Pohjois-Amerikassa. Järjestelmät ovat kehitetty pääasiassa ilmailukäyttöön, jossa niillä saavutetaan riittävä metriluokan paikannustarkkuus.

Korjaussignaali sisältää kunkin GNSS-satelliittin tarkemmat ratatiedot ja kellokorjauksen sekä tiedon satelliitin käyttökelpoisuudesta. Myös alueellisesti eroavat ionosfäärikorjaukset on koodattu signaaliin.

Katso myös

Linkit