Mitä geokätköily on?

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Versio hetkellä 24. marraskuuta 2006 kello 01.05 – tehnyt Liimes (keskustelu | muokkaukset) (pohja)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tässä on listattu muutamia erityispiirteitä joita kätköilystä löytyy. Ihmisillä on monia erilaisia motiiveja harrastamiseen, mutta tässä on eräitä tyypillisimpiä.

Ulkoilua

Kätköt ovat ulkona, joten pahimpienkin sohvaperunoiden on noustava ylös ja lähdettävä liikkeelle. Kätköily antaa monille hyvän syyn lähteä lenkille ja käymällä kätköjä löytää jatkuvasti uusia mielenkiintoisia paikkoja.

Retkeilyä

Monet kätköilijät pitävät luonnossa liikkumisesta ja pidemmistäkin patikkaretkistä. Kätköjä on paljon luonnonpuistoissa ja retkeilyreittien varrella, joten nämä kaksi harrastusta on helppo yhdistää.

Aarteenetsintää

Arvoitusten ratkaiseminen ja aarteiden etsintä voi olla melkein yhtä mielenkiintoista kuin miltä se kuulostaa. Mysteerien ratkaiseminen ja salapoliisimainen liikkuminen lähiympäristössä ovat monen kätköilijän arkipäivää. Mysteerien ja arvoitusten rakentelijoille kätköily on sopiva reitti kiinnostuneiden etsijöiden värväämiseen.

Moderni suunnistusmuoto

Kätköilyssä pääsee alkuun vaikka kartalla ja kompassilla, mutta GPS-paikannuksen, internetin ja muun elektroniikan tehokas hyödyntäminen etsimisen apuna on toisille mieleen.

Ekstremeä

Jotkut kätköt ovat paikoissa, jonne meneminen vaatii uskallusta ja sopivat varusteet. Jos nykyinen extreme-kätkötarjonta ei ole riittävän haastava voi aina piilottaa uuden ja vaikeamman.