Geokätköilyn historia

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Geokätköily sai alkunsa toukokuussa 2000, kun Yhdysvaltojen puolustushallinto poisti GPS:n siviilikäytön häirinnän. Kaksi päivää myöhemmin Dave Ulmer piilotti ensimmäisen geokätkön Oregoniin ja lähetti sen koordinaatit keskusteluryhmään sci.geo.satellite-nav. Jo ensimmäisestä purkista löytyi lokikirja ja vaihtotavaroita. Tuo ensimmäinen kätkö hävisi tien korjauksen yhteydessä, mutta paikalla on nykyään muistolaatta ja lähettyville piilotettu kätkö: GCGV0P eli Original Stash Tribute Plaque.

Geokätköily Suomessa

Geokätköily tuli Suomeen virallisesti syyskuussa 2000, kun Kalle Reunanen piilotti maan ensimmäisen kätkön nimeltään "Sun Gear" Keravalle. Kallen piilottama kätkö on nyt yksi maailman vanhimpia edelleen aktiivisia geokätköjä.

Harrastus ei massamme kuitenkaan saavuttanut suurta suosiota seuraavaan kahteen vuoteen ja kätkömäärän räjähdysmäinen kasvu alkoi vasta keväällä 2004. Sittemmin kätköjä, kätköilijöitä ja lokeja on tullut lisää varsinkin kesäkausina. Tuhannen harrastajan ja kahden tuhannen kätkön haamuraja ylitettiin keväällä 2006.

Linkit