Kokoluokitukset

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
(Ohjattu sivulta Mikro)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kätköjen kokoluokitukset

Tämä luettelo kätkörasioiden kokoluokituksista perustuu pitkälti Geocaching.comin tarjoamaan luokitukseen, mutta sitä on yritetty soveltaa paremmin Suomen olosuhteisiin sopivaksi. Multikätköissä luokitusta sovelletaan yleensä vain lopulliseen kätkörasiaan.

Nano

Nanokätkö on pienin epävirallinen kokoluokitus. Kätkökuvauksissa kokoluokituksena on usein Micro tai Other/Not chosen. Geocaching.com nanokätköt ovat 1,2 x 1,5 cm kokoisia. Nanokätköt sopivat hyvin urbaanikätköiksi, vaikkakaan niillä ei ole kovin kummaa arvostusta.

Mikro

Mikro (engl. micro) on pienin kokoluokitus. Mikroja ovat kaikki pienimmät rasiat, joihin ei tyypillisesti mahdu muuta kuin lokikirja, kätkötiedote ja kynä. Mikrot ovat usein liian pieniä travelbugeille. Tavallisin mikrorasia on normaali filmipurkki. Noin 1 dl vetoiset ja sitä pienemmät lasketaan yleensä mikroiksi.

Pieni

Pieni (engl. small) on pienehkö kätkörasia, johon ei mahdu suuria vaihtotavaroita tai suurempia travelbugeja. Tyyppillisiä pieniä ovat parin desin vetoiset lasipurkit, pienet pakasterasiat ja tiiviöt. Alle litran vetoiset purkit voi laskea pieniksi.

Normaali

Normaali (engl. regular) on tavallinen kätkörasia, johon mahtuvat melkein kaikki travelbugit ja yleensä vaihtotavaroitakin. Kaikki alle viiden litran vetoiset rasiat aina litraan asti voi laskea normaalikokoisiksi.

Suuri

Suuri tai iso (engl. large) on suurin kokoluokitus. Isoja rasioita on Suomessa harvakseltaan lähinnä juuri siksi, että niitä on vaikea piilottaa huomaamattomasti. Isoksi voitaneen laskea kaikki yli viiden litran purkit, mutta joidenkin mielestä vasta 15-litrainen säiliö oikeuttaa merkitsemään kätkön isoksi.

Muu

Muu (engl. other) on kokoluokitus, jota käytetään kuvaamaan ettei kätkörasia sovi mihinkään edellisistä luokituksista. Rasiattomat kätköt ja tietyt epämääräiset kätkörasiat luokitellaan yleensä tähän luokkaan.

Katso myös