Wikin tarjoamat palvelut

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tällä sivulla kerrotaan Geocaching.fi-wikin tarjoamista lisäarvopalveluista ja opastetaan niiden käyttöä. Ominaisuudet on kehitetty kaikkien kätköilijöiden hyödyksi ja wikin aktiiviset muokkaajat ottavat mielellään vastaan uusia kehitysideoita ja muutosehdotuksia.

Kätköilijän profiili

Kukin kätköilijä voi luoda itselleen profiilisivun tai muut voivat tarvittaessa luoda kyseisen sivun kätköilijän puolesta. Sivu luodaan seuraavalla tavalla:

  1. Mene osoitteeseen http://geowiki.fi/Nimimerkki missä nimimerkin paikalla on Geocaching.comissa käyttämäsi nimimerkki oikeassa kirjoitusasussaan. Myöhemmin tässä ohjeessa mainittava nimimerkki on aina tämä nimimerkki.
  2. Jos nimimerkillä ei ole sivua, voit luoda sen napsauttamalla nimimerkin mukaista linkkiä. Teknisistä rajoituksista johtuen tarjottavan sivun nimen alkukirjain on suuraakkonen ja jotkin erikoismerkit saattavat hävitä.
  3. Voit lisätä luodulle sivulle perustietoikkunan kopioimalla seuraavan pätkän ja muuttaa tiedot haluamiksesi. Voit valita vapaasti mitä yhteystietoja haluat itsestäsi antaa, mutta muista kätköilijöistä ei kannata antaa ilman lupaa mitään yhteystietoja.
{{Profiili |
paikkakunta = Särkisalo |
yhteystiedot = E-Mail: esimerkki@geocaching.fi
               GSM: 0400 111 111
}}

Lopuksi voit vielä tarvittaessa kirjoittaa muuta vapaamuotoista.

Tavatut kätköilijät

Luo ensin itsellesi uusi tapaamisluettelo. Luetteloon pääset napsauttamalla profiilisivulla olevaan punaista linkkiä. Aseta sivun sisällöksi:

{{Tapaamiset|Nimimerkki}}
Nyt voit ruveta keräämään kätköilijöitä tähän luetteloon. Voit käydä lisäämässä tapaamiesi kätköilijöiden profiilisivulle tapaamismerkinnän muodossa.
[[Luokka:Nimimerkki T]]
Nämä merkinnät lisätään profiilisivun loppuun. Wikiin lisätyt kätköilijät löytyvät luokasta kätköilijät.

Kätköjen arviointi ja FTF-kirjaus

Wikissä on sivu jokaiselle Suomessa sijaitsevalle geokätkölle. Kullekin kätkölle kerätään arviointeja ja merkintöjä FTF-löydöistä. Luo ensin itsellesi FTF-luokka ja arviointiluokka. Linkit löytyvät profiilisivulta ja luotavien sivujen sisällöksi tulee asettaa:

{{FTF|Nimimerkki}}

ja

{{Arvioinnit|Nimimerkki}}
Nyt voit ruveta arvioimaan kätköjä. Kätköjen sivut löytyvät helpoiten suoraan GC-koodilla osoiteriviltä asettamalla osoitteeksi esimerkiksi:
http://geowiki.fi/GCJ400

Kullakin kätkösivulla on valmiiksi lomake, jonka avulla on helppo antaa arvio tai luoda FTF-merkintä. Huomaa että joudut joka kerta syöttämään nimimerkkisi oikeassa muodossa sille varattuun kenttään.

Geokuntakartta

Geokuntakartta [1] on staattinen. Viimeisestä päivityksestä on jo jonkin aikaa. Kuntia on yhdistynyt sen jälkeen ja geokätköjen tiheys on muuttunut kun uusia kätköjä on tehty varsinkin uusille alueille. Geokuntakartta antaa kuitenkin jonkinlaisen kuvan kätköjen jakautumasta Suomessa alueittain.

Oppaat ja ohjeet

Luokasta Oppaat [2] saat paljon hyödyllisiä oppaita kätköilyyn.